www.tikiu.lt

Puslapiai

2012 m. kovo 9 d., penktadienis

Nauji vėjai mūsų politikoje?


 Paskutiniu metu pradėjo rastis daug panašumų tarp vietinės Biržų ir Lietuvos didžiosios politikos. Ligito Kernagio ir, jį parėmusių jaunosios kartos konservatorių, komanda sugebėjo, ko gero, pirmą kartą atvirai pajudinti įsisenėjusias mūsų bėdas (ne tik teisėsaugos). Likimo ironija, bet, artėjant rinkimams, konservatorių populiarumą padidino tie partijos nariai, kurie dažniausiai „šiaušdavosi“ prieš partijos vadus ir buvo nuolatos „auklėjami“. Biržų gi, jaunieji politikai sukilo prieš rajono biudžetą, kuriame nemato jokios rajono vystymosi perspektyvos. Senoji nomenklatūra, nors ir būdama opozicijoje, visgi biudžetą palaikė. Turbūt ją džiugina, kad merė su savo komanda tęsia Biržų merdėjimo politiką, neleisdama užgęsti jų sumąstytiems, mažai reikalingiems ar visiškai nereikalingiems darbams.
        Lietuva po truputį užmiršta garsiąją LEO LT istoriją, kainavusią tautiečiams daugiau kaip milijardinį nuostolį. Ar atsirado kaltų už jį? Ne. Biržuose irgi tyliai užglaistyta firmų „Factum“ ir „Sverto“ byla, ištraukusi iš Biržų rajono biudžeto ne vieną dešimtį tūkstančių litų. Ar garsiai šaukę apie teisybės atstatymą Permainų koalicijos vadai (apie visus kalbėti nebegalima) užmiršo kas dėjo parašus po neteisėtomis sutartimis? Puikiai prisimena kas tokie, bet jie sėdi šiltose valdiškose kėdėse ir, anot, administracijos direktoriaus Vytauto Džėjos darbuojasi gerai ir labai gerai. Tad kodėl opoziciniai socdemai ir valstiečiai turėtų nepalaikyti merės Irutės Varzienės? Nors rajono biudžetas varganas, bet protingai dalinant, tiems, kam reikia visada užteks. O „tuos, kuriems reikia“ nustato tie, kurie žino kam reikia. Biržuose panašiai kaip ir Vilniuje – svarbiausia įrodyti, kad valdžios norai geri. O kaip gaunasi; ką padarysi - buvusieji arba blogas oras kaltas.
„Lengva būti geram, sunku būti teisingam“- sakė Viktoras Hugo. Viskas dar geriau, kai būna paremta gerai pakabintu liežuviu... Nors... Tauta klauso, klauso, bet karts nuo karto ima ir trepteli koja. Gerai, kad sostinėje pirmieji treptelėjo tautos išrinktieji. Gal ir Biržai paseks...
  
Ramunė Čigienė
Biržų rajono tarybos narė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą